Vem är jag?

Massagebehandling av häst

Mitt namn är Ulrika Haglund och jag bor strax utanför Östersund i Jämtland. Jag har varit hästtokig sedan jag var liten och har haft egen häst sedan tonåren och alltid försökt värna om hästens bästa som innefattar en hållbar, frisk och glad häst. Vilket gjorde att jag valde att utbilda mig till hästfysioterapeut. Att träffa olika hästar som ju alla är olika individer med olika egenskaper tycker jag är spännande och intressant.         

Jag har två egna hästar, Cornello och Regent, båda kallblodstravare. Vi försöker variera vårt arbete, med dressyr, uteritter, tömkörning och promenader. Tidigare har jag även haft halvblod som jag tävlat i dressyr och hoppning. 

År 2010 utbildade jag mig till hästfysioterapeut, en cirka ettårig utbildning, därefter har jag gått flertal kortare utbildningar samt gått bredvid andra duktiga yrkesmänniskor inom häst. Innan arbetade jag bland annat på Kronofogden, Försäkringskassan och med ekonomi då jag även är utbildad personalvetare med en fil kand i psykologi.

Jag har en stor nyfikenhet att vilja lära mig mera inom det jag gör. Men samtidigt tror jag att det är viktigt att stanna upp och reflektera och dra slutsatser via den erfarenhet som det dagliga arbetet ger mig.