Vem är jag?

Cornello, jag och Regent. Bilden nedan Dominant.

Jag heter Ulrika Haglund och bor strax utanför Östersund i Jämtland. Hästar är för mig inte bara ett intresse utan en del av mitt liv. Jag har haft egen häst sedan tonåren och alltid försökt värna om hästens bästa som innefattar en hållbar, frisk och glad häst. Därifrån kom mitt intresse till den utbildning jag gått, Equicares ca ettåriga hästfysioterapeututbildning som omfattar helheten kring hästen, bl a hästens muskler, hästmassage och sadelprovning; anatomi, biomekanik, patologi, foderlära, elektroterapi samt konvalescens och rehabilitering. Jag har även utbildat mig till sadeltekniker då jag haft en mentor att diskutera med när jag behövt hjälp vid sadelprovningar, denna utbildning var 3 år.

Jag är även utbildad personalvetare med fil kand i psykologi och har tidigare arbetat bl a på olika myndigheter och med ekonomi innan jag tog steget och startade eget företag.

Förutom välmående hästar så är min stora passion dressyr, för mig är det nästintill en obeskrivlig känsla när hästen går helt i harmoni med ryttaren och med lätthet gör det ryttaren tänker. Detta har jag upplevt korta stunder under vissa ridpass och då stannar tiden, hästen och jag är ett. Jag arbetar även mina hästar mycket från backen för att stärka dem och för att skapa en så bra relation som möjligt med dem.


Mina hästar

Jag har två egna hästar, Cornello och Regent, båda kallblodstravare. 

Tillsammans har jag och Cornello tävlat upp till Medelsvår C i dressyr. Men vägen har varit lång och framförallt galoppen har tagit tid att arbeta fram. Och det var tillsammans med honom jag insåg hur viktigt det är med rätt sadel till hästen och ryttaren. Jag har nyligen börjat utbilda Regent till ridhäst och jag gillar verkligen framåtandan, känsligheten och arbetsviljan hos kallblodstravare.

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...

Helene | Svar 20.09.2016 16.24

Hej Ulrika. Jag är intresserad av sadelprovning till en större D- ponny. Jag har skickat ett mail till dig med frågor och beskrivning. Glad för svar
Mvh Helene

Ankie | Svar 08.09.2015 22.35

Hej! Har du din Hdr Austal kvar? Med vänlig hälsning, Ankie T-sson ( Ergo)

Ulrika 08.09.2015 22.51

Japp, den är kvar!

Johannes | Svar 28.03.2011 01.49

Hejsan Kul att fler Equicare hästfysioterapeuter arbetar med Pharmalight MVH Johannes www.equos-sanos.se

hanna | Svar 01.03.2011 19.15

verkar som att du skulle passa son NH oxå !

Gulle | Svar 24.09.2010 17.37

Lycka till på tävlingen i morgon!

Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

13.11 | 08:20

Hej! Det blir en sadelprovningskostnad när båda hästarna är dina samt resekostnad. Bara att du hör av dig 070 2607895 mvh Ulrika

...
12.11 | 18:42

Hej jag har två islandshästar jag vill prova ut en sadel till tar du då dubbelt eller blir det en avgift plus resa. Mvh Therese

...
02.02 | 19:32

Xvid är det vidaste koppjärnet, det motsvarar nog 33, vet ej grader. Beror även på hur hästen ser ut, hur bommen lägger sig, detta skiljer på olika sadlar.

...
31.01 | 19:09

Hej! Jag undrar lite över Ordo Equester - Roma, är 33 det vidaste järnet till den här sadeln? Eller finns det vidare? Vad motsvarar 33 ca i grader?

...
Du gillar den här sidan