Dressyrsadlar

De nya sadlarna som jag säljer kommer från ErgoX2, Källquist, Globus, DanRider och John Whitaker. Jag har valt att ha vissa modeller hemma för provning. Hör gärna av er om ni har önskemål om andra sadlar hos dessa leverantörer. Ni kan även läsa mer om sadlarna hos respektive leverantörs hemsida.

De flesta ErgoX2 sadlarna går att få med korta, normala eller långa kåpor, i bomvidd medium, wide, x-wide och xx-wide samt sätesstorlekar 16, 16,5, 17, 17,5 och 18 tum. Samt med flyttbara knästöd och i svart eller brunt.

Trainer´s Jessica Deluxe

En ny uppdaterad dressyrsadel av den tidigare Trainer´s Jessica. Denna sadel passar en rakare hästrygg, sadeln har enkelkåpa och smalare midja mot ryttaren. Utbytbara koppjärn, levereras i medium. Finns i 16, 16,5, 17, 17,5 och 18 tum samt i svart och brunt. 22500 kr

ErgoX2 Trude basic

En dressyrsadel som passar korta, breda ryggar med stora bogblad samt hästar i förändring. Trude passar de flesta ryttare som är mellan medium till en aning vida. Den är lite mer bred och öppen i bommen (midjan) och kan därför ofta anpassas på både halvblod, ponnier, islandshästar och kallblodsraser. 

Ergox2 grained

En dressyrsadel som passar korta, breda ryggar med stora bogblad samt hästar i förändring. Sadeln har medium midja. Denna sadel har präglat och oljat läder vilket ger sadeln ökat grepp och slitstyrka jämfört med Trude Basic. Sadeln har velcro under lillkåpan som standard. 

ErgoX2 PRO Singelkåpa

En dressyrsadel som passar korta, breda ryggar med stora bogblad samt hästar i förändring. Sadeln har smal midja.

Stilren singelkåpa som är tillverkad i mjukt kalvskinn med förstärkt nederkant i buffalo. Sadeln är utvecklad för att låta ryttaren komma ännu närmare hästen och har samma flexibla stoppade rundbossa som vår andra sadlar. Passar ryttare som är smala till medium eller som är medium och behöver smalt under resten av låret. 

ErgoX2 Salmiak

En dressyrsadel som passar hästar med breda korta ryggar med stora bogblad samt hästar i förändring. Sadeln har en medium till bredare midja.

Salmiak är gjord av lyxigt oljat kalvskinn som ger extra komfort och grepp. Sadeln är printad i nederkant på kåpan som en extra inramning som gör sadeln elegant. 

Ergox2 Elevation

En dressyrsadel byggd på annan bom än de ovanstående sadlarna, denna sadel passar hästar med mer manke och rakare rygg. Den korta anläggningen kombinerad med bommens form fram ger extra utrymme och avlastning för bogar och manke. Går att få med olika bredd på midja till ryttaren. Priset varierar beroende på typ av utförande. 

Lippo Vanessa

Kort och lite djupare dressyrsadel i dubbelt kalvskinn. Mjuk AMS®-stoppning. Utbytbara koppjärn så bomvidd går lätt att ändra. Bra till ryttare som behöver mer stöd framför sig för att inte falla framåt.  Finns i 16,5 tum, 17 tum och 17,5 tum 19800 kr

LeTek

Ovandel i amerikanskt nödläder, resterande material Quick-Clean. Bredare midja. Finns i 16,5 tum, 17 tum, 17,5 tum. Utbytbara koppjärn och sadeln går att få riktigt bred. 9800 kr

Ordo Equester Venus

Sittpunkten långt fram. Smal midja. Tillverkad av europeiskt läder. Justerbar bomvidd via uppvärmning. Panelen är stoppad med en 12 mm Latexfilt – Ullstoppning – 6 mm fast filt.

 

En helt ny svart 17,5 tum, bomvidd 33 (vid) finns till fösäljning direkt till nedsatt pris 12500 kr, ord pris 16800 kr.