Kurser

Hästens muskler och hästmassage

Efter önskemål håller jag kurser i hästmassage och hästens muskler. Under kursen lär jag ut palpering och hur man börjar lära sig att känna muskelavvikelser såsom spända muskler och muskelbristningar. Upplägg diskuterar vi så att det blir så bra som möjligt enligt önskemål och förutsättningar. Samla till exempel ihop gänget i stallet och ordna en kurs där vi känner igenom era egna hästar. Max 6-8 deltagare.

Bild på en muskelbristning som vi lär oss att hitta, känna och massera under denna kurs bland annat. Vid tidigare tillfällen har jag haft denna kurs i fyra timmar, uppdelat på två tillfällen om två timmar vardera gång om resan inte varit så lång. Om det varit en längre resa har vi kört på fyra timmar i sträck. Men upplägget diskuterar vi tillsammans så att det passar just er.

Sadelprovning mot häst och/eller ryttare

Efter önskemål håller jag kurser i sadelprovning, både delen mot häst och mot ryttare och sadelprovning under ridning. Dela till exempel upp kursen i en del för sadelprovning mot hästen, en del med sadelprovning mot ryttaren och en del där vi sätter ihop de tre delarna och tittar på sadelprovning under ridning. Vad bör man tänka på när man passar in en sadel? Vilka spänningar kan det bli av en sadel? Det är några frågor vi tar upp under kursen. 

Bild från en kurs som jag höll på Östersunds Travskola där de valde att dela upp kurserna enligt ovan, med två timmars kurs vardera gången. Eller så diskuterar vi upplägget så att kursen passar vad just ni önskar lära er mer av. Max 6 till 8 deltagare.